Rossz ajtók


A felújított Bhv-k (Posta Bhv vagy "Csíkos Bhv") megjelenése óta egyre több a baj a kocsikkal. Amikor még a régi kocsik közlekedtek, nem volt probléma a kocsik világításával, fűtésével, ajtóival, most viszont annál inkább. Jelen esetben az ajtókon lesz a hangsúly.


Mint az köztudott, a felújított Bhv-kon az ajtók automatikusan nyílnak, záródnak, ami ha meghibásodik, nem sokat tudunk tenni. Ezen a héten két esetet is átéltem, azaz csak figyelemmel kísértem. Szerencsére egyik esetben sem Én jártam pórul.

A hét elején egy Mizsére közlekedő vonatról szálltak volna le Hernádon többen egy ajtónál, azt viszont hiába nyomkodták (a zöld gombot) nem nyílt. A "fiatalok" még át tudtak szaladni a másik ajtóhoz (volt aki már akkor ugrott, mikor indult a vonat), de egy szerencsétlen, idős nő, akinek ráadásul 3 batyuja is van, egy helyben toporzékoláson kívül nem sokat tud tenni, így Ő fent ragadt, és csak Örkényen tudott leszállni.

Pár nappal később egy reggeli forgalmas járaton a vezérlőkocsi utáni Bhv teljesen le volt zárva. Valószínűleg a rossz ajtók miatt, még világítás sem volt rajta. Tudni kell, hogy sokan úgy szállnak fel a vonatokra, hogy a vezérlőkocsiban szállnak fel, és majd a vonaton csoszognak az általuk kiválasztott kocsihoz (már ha van rá esély). Ez most is így történt, csak hogy nem tudtak az utasok tovább menni. Volt aki rugdosta az átjáró ajtót, arra hivatkozva, hogy azt hitte, hogy befagyott, de nem. Az ajtó be volt zárva. A vezérlő teljesen megtelt. Szerencsére csak 5 percet kellett állniuk az utasoknak, a következő megállónál leszálltak, és átmentek egy másik kocsiba.

A videón látszik, hogy a második kocsi (első Posta Bhv) összes ajtaja ki van bárcázva, és világítás sincs rajta.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Írd le véleményedet a bejegyzésről!

Népszerű bejegyzések