Danube Express - Vonat Isztambulba

Kevesen tudják, hogy a lajosmizsei vasúton is közlekednek külföldre vonatok, hiába mellékvonal. Ha hiszik, ha nem van közvetlen vonat Budapestről Ócsán, Dabason és Lajosmizsén át Isztambulba. Igaz a vonat nem naponta közlekedik és nincs benne a menetrendbe, hisz különvonat a jegy ára pedig megfizethetetlen...




A mai napon a megszokottnál valamivel nagyobb volt a vasútvonal forgalma. A menetrend szerinti vonatokon felül közlekedett egy tehervonat és egy különvonat is, a Danube Express.

Táborfalván sikerült lencsevégre kapnom a különvonatot. Volt annyi szerencsém, hogy pont ott volt kereszt, így  több mint negyed órám volt fotózni. A szerelvényt a 110-es Csörgő (M41 2110) húzta.
A Danube Express Táborfalva 2. vágányán

A Danube Expressről: A Danube Express utazásai azok számára nyújtanak különleges alkalmat, aki a szabadságot és független utazást részesítik előnyben luxus körülmények között.
A Danube Express egy álom megvalósulása, egy síneken gördülő hotel. Akikben van kalandvágy, akik szeretik a régmúlt vonatait,  azok fogják igazán nagyra becsülni ezt a lehetőséget. Különleges kombinációja a modern kényelemnek és a hagyományos ellátásnak, nosztalgikus (tradicionális) légkörnek; a Danube Express varázsa az élményben, az utazásban rejlik, a fedélzeten történő felszolgálás stílusában.
Szöveg: www.mavnosztalgia.hu

A vonatban közlekedik Deluxe hálókocsi, Classic hálókocsi, Étkezőkocsi és Bárkocsi is. Az utazás hét napos. Az utasok részt vesznek egy pusztai lovas bemutatón Lajosmizsén, Segesváron megtekintik Drakula Gróf feltételezett szülőházát. A vonat a negyedik napon érkezik Isztambulba a Sirkeci pályaudvarra. Az utazás mindennel együtt egy De Luxe hálófülkébe fejenként 3800€, ami közel másfél millió forint.

Az egyik hálókocsi
Ezzel egy időben egy kis tehervonat is várakozott az állomáson, amely a 142L felől jött és Kecskemét felé közlekedett. A szerelvényt a 230-as Dácsia húzta.

A rövid tehervonat
Fél tizenkettőkor Lajosmizse felől befutott a Nyugatiba tartó személyvonat (Desiro 013), így az állomáson egyszerre három vonat tartózkodott.

A három vonat Táborfalván

A különvonat vonatszámai belföldön:
13210 Vasúttörténeti park - Lajosmizse
13211 Lajosmizse - Táborfalva
13730 Táborfalva - Lőkösháza

(Amennyiben a videó minősége rossz, válaszd ki a 720p HD-t)

A 13210 sz. különvonat negyed tizenkettőkor futott be Táborfalvára.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések