Nyári menetrend


Ma reggel (Június 16.) lépett életbe a nyári menetrend, amely augusztus 26-ig tart. A lajosmizsei vonalon nem lesz változás, ebben a bejegyzésben az átszállási lehetőségeket, módosításokat írom le. Ez azoknak lesz hasznos, akik vonattal szeretnének eljutni például a Balatonra.






Mától újra közlekedik sebesvonat Szentes útirányon át Hódmezővásárhelyre. A vonat az április 15-ei módosításkor szűnt meg, de most újra közlekedik, viszont a megszokottól negyed órával korábban, a Nyugatiból 15.13-kor indul. A vonat Hétfőtől Szombatig csak Szentesig közlekedik, Vasárnap egészen Hódmezővásárhelyig.

A Balaton déli partjára több vonat közlekedik mától. Közvetlen vonatok közlekednek Szegedről, Záhonyból, Miskolcról. A Déli pályaudvarról két óránként Nagykanizsára, közvetlen kocsikkal Keszthelyre közlekedő gyorsvonatokban 1-1 InterCity kocsi közlekedik azok számára, akik igénylik a biztos ülőhelyet és a légkondit. Az InterCity kocsi az alap menetjegyen kívül egy 380 forintos pót-és helyijeggyel vehető igénybe.

Aranyhíd Expressz: Június 16. és Augusztus 26. között Szombaton és Vasárnaponként Expresszvonat közlekedik Szeged és Fonyód között. A vonatra Expressz helyjegy váltása kötelező. Kőbánya-Kispestről 9.18-kor indul.

A Balaton északi partjára is több gyors és sebesvonat fog közlekedni, a legtöbb személyvonatban pedig Desiro motorvonatok fognak közlekedni.
Gyorsvonat Balatonfüreden
Kerékpár szállítás: A tapasztalatok alapján a nyári időszakban közkedvelt kerékpároscélpont a Balaton, így a megnövekvő bicikliszállítási igényeket kiszolgálva a tó mellett nagyobb befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is közlekednek. A Balatonhoz kedvezményes kerékpáros túrajegyeket is kínál a vasúttársaság. Ennek előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 400 forintért vásárolható meg, és egy napon belül korlátlan bicikliszállítási lehetőséget biztosít a tó körüli vonatokra. (Szöveg:www.mav-start.hu)


Kedvezmények: 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a Balaton-átúszásra vagy a Balaton Soundra utazók is a vasúton.


Balaton Mix: A MÁV-START és a Balatoni Hajózási Zrt. közös, Balaton Mix ajánlata olyan jegykombinációt kínál, amellyel kedvezményes áron lehet utazni a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavon közlekedő, menetrend szerinti hajójáratokon. A jegy három illetve hét napos érvénytartammal kapható felnőtt, gyermek és családi változatban. A vasúttársaság a Balaton Mix jegy vásárlóinak a tóhoz utazva további 50 százalékos menettérti kedvezményt is nyújt – a jegy típusától függően – 50 km feletti távolság esetén vagy akár kilométer korlátozás nélkül.  (Szöveg:www.mav-start.hu)


További információ: www.mav-start.hu



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések