Mivel tovább Kőbánya után?



Mint azt már írtam, 2013. június 22-től 2013. július 11-ig Budapest-Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest állomás között végzett pálya átépítési munkák miatt a lajosmizsei vonatok csak Kőbánya-Kispestig fognak közlekedni, valamint onnan fognak indulni. De mivel menjenek azok, akik tovább szeretnének utazni?








Mivel a 100-as vasútvonalon közlekedő vonatok közül sok csak KÖKI-ig megy, nem mondom, hogy ajánlatos várni egy ceglédi személyvonatra, így inkább leírom, hogy milyen alternatívák közül lehet választani.

Akik továbbra is vonattal kívánnak a Nyugati felé/felől utazni (talán még mindig ez a legegyszerűbb), azoknak a reggeli csúcs kivételével óránként lesz személyvonat. Pirossal tüntettem fel a menetrendben azokat a vonatokat, melyekre át lehet szállni, de ettől függetlenül utazásuk megkezdése előtt nézzék meg a pontos menetrendet a www.elvira.mav-start.hu oldalon!


A monori, ceglédi vonatok menetrendje kétszer is változik. Először június 22-25 között, majd június 26-tól július 11-ig.

Június 22-25 közötti menetrend:


Június 26 - július 11 közötti menetrend:


Akik BKV járatokkal szeretnének menni:


Kőbánya-Kispest és Nyugati pályaudvar között,

azoknak a 3-as metróval kell menni 12 megállót. A metró menetideje a két állomás között 19 perc.
Nyugati felől KÖKI felé a metró menetrendje ITT,
KÖKI felől Nyugati felé a metró menetrendje ITT található.

Kőbánya-Kispest és Zugló között
nincs közvetlen járat. Leggyorsabban úgy juthatunk el, ha a 3-as metróval elmegyünk a Népligetig, majd átszállunk az 1-es villamosra. Ez az út körülbelül 25-30 perc, így megfontolandó, hogy BKV-val vagy vonattal menjen-e az ember. (Vonattal ez az út reggel átszállással ~15-20 perc, napközben 30-40 perc)

Kőbánya-Kispest és Kőbánya alsó között
a 151-es autóbusszal lehet utazni. A busz Kőbánya alsó vasútállomásról indul, amely Csepelig közlekedik. A Kőbánya-Kispesti megállója a Sibrik Miklós felüljárónál található. A busz menetideje 11-13 perc.
Kőbánya alsóról induló buszok menetrendje ITT,
KÖKI-ről induló buszok menetrendje ITT található.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések