A 2015/2016-os menetrend






Közzétette a MÁV-Start a hivatalos 2016-os vasúti menetrendet. Az ország több vasútvonalán szűnnek meg majd járatok. 


December 13-tól, az új vasúti menetrend érvénybe lépésétől szombaton és vasárnap Budapestről Lajosmizsére csak kétóránként fognak vonatok közlekedni. A korábban elterjedt rémhír igaz, több vonatot is kihúznak a menetrendből.


Személyvonat érkezik Budapest-Nyugati pályaudvarról Dabasra. Itt a vonat még továbbközlekedik Lajosmizsére, de ez decembertől máshogy lesz. Hétvégente minden második vonat itt fog végállomásozni.
Az új menetrendben a vonatok munkanapokon úgy fognak közlekedni, mint most. Hétvégén azonban minden második vonatnak Dabas lesz a végállomása. Így Budapest és Dabas között továbbra is marad az órás ütem, de a dabasi járás településeinek egy részének a kínálat a felére fog csökkenni. 
Az új menetrend első oldala. Csak a páratlan óra 18-kor induló vonatok fognak egészen Lajosmizséig közlekedni...
A cél az, hogy jövőre 5 millió kilométerrel kevesebbet fussanak a vonatok a magyar vasúton. A 142-es vonalon közlekedő vonatok megcsonkításával napi 400 kilométert spóroltak és egyetlen egy szerelvényt.
...és ez délután sincs másképp. Vajon azok a dolgozók, akik a hétvégén késő estig dolgoznak és jelenleg a 22.18-assal utaznak haza Dabason túlra (mert van ilyen!), mennyire fognak örülni, hogy meg kell várni az utolsó vonatot?

Az alsó szakaszról: Az egyébként is csonkolt Lajosmizse-Kecskemét szakaszon közlekedő napi két pár vonat menetrendjét megint csak változatlanul hagyták. Így a Kecskemétről elsőként induló személyvonatnak Lajosmizsén 110 perc (1 óra 50 perc) után lesz csatlakozó járata Budapest felé.




A hivatalos 2015/2016-os vasúti menetrend letölthető a MÁV-Csoport oldaláról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések