A csütörtök esti műszaki hiba


Tegnap este a Lajosmizséről 20:41-kor, Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő személyvonat mozdonya az indulást követően, alig 5 kilométer megtétel után a nyílt pályán, Felsőlajos megállóhely előtt meghibásodott.

A műszaki hibás mozdony (418 112) és annak szerelvénye elzárta a pályát Táborfalva és Lajosmizse között, így ezen a szakaszon szünetelt a forgalom.

Mivel a mögötte érkező vonat szerelvénye Desiro volt, az nem tudta volna behúzni az állomásra a meghibásodott járművet. Meg kellett várni, amíg egy mozdony érkezik a segítségére.

A MÁVINFORM közleménye tegnap este a Facebookon:


Az a bizonyos másik mozdony a Lajosmizséről 19:41-kor induló vonat mozdonya volt, amely az eset következtében csak Kőbánya-Kispestig közlekedett. A mozdony a szerelvény nélkül ment vissza Felsőlajosra, hogy el tudja húzni a meghibásodott vonatot. Érdekesség, hogy ez a mozdony a Nyugatiból 21:18-kor induló vonatot Dabas állomáson kielőzte.
Azért kellett várakozni 37 percet Dabason a vonatnak, hogy a mögötte érkező segélyező mozdony ki tudja előzni

A két mozdonyos szerelvény hiánya miatt a Nyugatiból 22:18-kor és 23:33-kor induló vonatok Desiro motorvonatokból voltak kiállítva.

Éjfélkor sikerült a műszaki hibás szerelvényt behúzni Táborfalva állomásra, ezzel meg is indulhatott a forgalom. Amíg a rossz szerelvényt Budapest felé húzta a segélyező gép (418 156), addig a 112-es Csörgő pótlására Hatvanból útnak indult a 165-ös mozdony Rákos, Rákosszentmihály és Rákosrendező állomások érintésével Budapest-Nyugati pályaudvarra. Ez a mozdony még az éjszaka folyamán lecipelt egy szerelvényt Lajosmizsére, hogy az hajnalban már menetrend szerint el tudjon indulni Budapestre.
A 112-es gép a meghibásodása előtt néhány órával az ócsai ÉPFA iparvágánynál

Az eset komoly késéseket okozott a vonalon. A Nyugati pályaudvarról 20:18-kor induló vonat csak Táborfalváig közlekedett. Ez a szerelvény fordult vissza, hogy az utolsó Pest irányú vonat is le közlekedjen, így is több, mint 100 perc késéssel.

A hajnali üzemkezdetre már mindegyik vonat időben el tudott indulni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések