Elbúcsúzott a retro inga. Vagy mégsem? Hétfői káosz [4K! videó]

Tegnap közlekedett utoljára a retro inga a 142-es vasútvonalon. Éjszaka a szerelvényt a Nyugati pályaudvarról Ferencvárosba vitték át.

Korábban már több irányból is hallottam, hogy szeptember 14-től már csak két mozdonyos vonat fog közlekedni a lajosmizsei vasútvonalon. 

Vélhetően az alábbi vonatok lesznek Desiro motorvonatokból kiállítva a retro inga helyett:

Budapest-Nyugati:     9:18, 14:18, 19:18

Lajosmizse:                6:41, 11:41, 16:41

Hát ez nem jött össze. Ma hajnalban a vonatok mozgását követve már tudtam, hogy reggel itt valami gubanc lesz. Csupán egyetlen egy mozdonyos vonat volt Lajosmizsén és 7 Desiro a vonalon. Egy mozdonyos szerelvény mellé a szükséges kapacitáshoz további 12-13 Desiróra lenne szükség, így meg is volt a reggeli k%anyázás.

A Lajosmizséről 4:41-kor induló, egyébként mozdonyos, korábban tripla Desiróból kiállított vonat ma csak egy motorvonatból állt. Ezen felül az Ócsáról 6:25-kor induló (2 Desirónyi utast  szállító) vonat is kimaradt.

Jelenleg, délelőtt a vonalon csak szóló Desirók közlekednek, azok is mind, kivétel nélkül 15 perc késésekkel, mert a 9:03-as ceglédi zónázó meghibásodott Kőbánya alsón.

Egyes állítások szerint a retro inga nem hagyta el a lajosmizsei vonalat, csupán tartalék szerelvényként szolgál majd (nekünk) a Ferencvárosi pályaudvaron. Hát, ha ez így van, akkor nagyon rosszul csinálják és ha ez így marad, akkor megint jönnek a "holnaptól busszal fogok járni” üzenetek...




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések