Várhatóan szerda hajnalban sem indulhat meg a közlekedés Gyál és Budapest között


A ma reggel kisiklott vonat várhatóan a holnapi napon is fennakadásokat fog okozni a vasúti közlekedésben a lajosmizsei vonalon.

Ma reggel 5:50-kor az Ócsa állomásról 5:25-kor induló, Kőbánya-Kispestig közlekedő 2949 sz. személyvonat két tengellyel kisiklott Pestszentimre állomáson behaladás közben. Az eset következtében személyi sérülés nem történt, de a motorvonat és a pálya megrongálódott.

               

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a váltó és a pálya helyreállítása szerdán reggelig vagy akár délelőttig is eltarthat, addig a vonatközlekedés szünetel az érintett szakaszon. Hasonló eset történt 2016. június 14-én reggel. Akkor a Táborfalvától Kőbánya-Kispestig közlekedő vonatnak váltottak alá.

Hasonló eset történt 2016-ban Pestszentimrén aláváltás miatt.

A kialakult forgalmi helyzet miatt a vonatok csak Gyál és Lajosmizse között közlekednek, de a reggeli órákban számos vonat törölve lett, vagy rövidebb útvonalon közlekedett.

A kisiklott vonat szerelvénye Pestszentimre állomáson. Fotó: Lovas Gábor.

Kőbánya-Kispest és Gyál között 4 darab vonatpótló autóbusz lett forgalomba állítva, emellett a 84E, 89E, 94E és 294E jelzésű autóbuszokon Gyáltól a Határ út M végállomásig, valamint az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és a Határ út között elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket. 

A távolban a kisiklott személyvonat, előrébb a Nyugatiból 5:13-kor induló személyvonat szerelvénye. Fotó: Lovas Gábor 

A vonatpótló autóbuszok (a vonatpótlás idején megszokott helyről) Kőbánya-Kispesten a 85, 85E jelzésű autóbusz mögötti Volánbusz megállóból indulnak, Gyálon pedig a Kőrösi úton, a Bocskai István utca BKK megállóból (bár ezekről hivatalos tájékoztatás nincs).

A segély Ferencvárosból érkezett. Fotó: Kuhár Bence 








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések