Luxusvonat a lajosmizsei vonalon [VIDEÓ]

A lajosmizsei vasútvonalon nem csak az általunk ismert unalmas, öreg, alacsony színvonalú vonatok közlekednek. Az igényes és kalandvágyó utazók számára exkluzív luxusvonatok közlekednek szerte Európában. A Golden Eagle Luxury Trains Danube Express vonatainak útjai közül több is áthalad vasútvonalunkon. Milliós utazás első osztályon.


2020 előtt évente akár több alkalommal is közlekedtek felénk ilyen luxusvonatok, azonban a covid itt is közbeszólt. A sokak által megfizethetetlen, izgalmas és érdekes utakat biztosító guruló luxusszálloda azonban tegnap visszatért a vonalra.

Láber Attila fotóján a Bozsik Stadion mögötti ívekben halad a szerelvény.






A Budapestről induló luxusvonatok változó útcélokkal közlekednek Lajosmizse érintésével. Volt, hogy Isztambulig vagy Teheránig szállította az utasokat, most azonban Erdély a végcél. Ezeken az utakon állandó program a lajosmizsei Tanyacsárda, ahol az utasok megismerhetik a magyar gasztronómiát és lovasbemutatót is tartanak a nagyközönségnek.

Lajosmizse állomáson a hosszú szerelvény és a mellette eltörpülő Uzsgyi motorvonat.
Fotó: Béki Tamás








Az akár egyhetes utazásnak igen borsos ára van. Míg a 10 évvel ezelőtti isztambuli útért fejenként 3800 €-t kértek, a jövőre meghirdetett útra legalább 8 695 €-t kell fizetni, ami közel 4 millió forintnak felel meg. Két év kihagyás után valószínűleg megnövekedett az igény ezekre az utakra, ugyanis hamarosan jön a repeta.



Indexkép: A luxusvonat Kispesten. Fotó: Láber Attila






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések