Végleges! Kevesebb vonat április 15-től

Most már biztos, hogy az április 15-én életbe lépő menetrendben kevesebb vonat lesz a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon.









Április 15-én vasárnap életbe lép az első számú menetrend módosítás, amely tartalmazza a vonatritkításokat. Országszerte több mint 400 vonat fog megszűnni, többek közt a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon is, összesen 6 vonat kerül törlésre. Mint már korábban írtam, az érintett szakasz a Lajosmizse-Kecskemét. A 2994, 2964, 2968, 2997, 2965 és a 2961 sz. vonatok április 15-től már nem közlekednek, így naponta csak 2 pár vonat lesz Kecskemétre.

Tulajdonképpen az egész lényege, hogy a sok üzemanyagot zabáló M41-es (Csörgő) dízelmozdonyoknak egy részét, vagy teljesen kivonják a forgalomból és azokat motorvonatokkal helyettesítsék. A sok vonat megszüntetésével sok szerelvény fog felszabadulni, így elképzelhető, hogy április 15-től kevesebb mozdonyos vonattal fogunk találkozni Lajosmizse és Budapest között.

Nagy a valószínűsége annak, hogy ismét Desiro motorvonatokból lesz kiállítva a Lajosmizséről 6:16-kor Nyugatiig közlekedő (és még pár) vonat, ugyanakkor az sem kizárt, hogy az évekkel ezelőtt még napi rendszerességgel közlekedő orosz (metrónak gyártott) Uzsgyi becenevű vonatok is újra közlekedni fognak a vonalon.

Az új menetrend megtekinthető ITT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések