A 2012/2013-as menetrend

Több vonat, kevesebb megállás, rövidebb menetidő, ezek jellemzik az új, 2012/2013-as menetrendet. December 9-től 40 helyett 47 vonat fog közlekedni a lajosmizsei vonalon egész nap, ütemes menetrend szerint.








A nyáron zajlott Gyál megálló-rakodóhely és Inárcs-Kakucs állomás átépítésével lehetőség nyílt arra, hogy egy kedvezőbb menetrendet készítsenek, ennek köszönhetően megszűnik a délutáni vonatok hosszú menetideje, így ezentúl  a Budapest-Lajosmizse és vissza viszonylatban is legfeljebb 2 óra lesz az út. A december második vasárnapján életbe lépő új vasúti menetrend sokkal vonzóbb lesz az utasok számára, mint az eddigiek. A tegnap írt cikkemben leírtam, hogy a diákok iskolába járása megnehezedik, ha nem lesz több betétjárat reggel.

Szerencsére ezt a problémát megoldja az új Táborfalva - Kőbánya-Kispest viszonylatban közlekedő 2999 sz. vonat. Az új járat 6:15-kor indul Táborfalváról és 8:08-kor fog Kőbánya-Kispestre érkezni. A vonat 60-as közlekedési jellel van ellátva, azaz csak tanítási napokon közlekedik, egész pontosan december 9-től 21-ig, majd január 2-tól június 14-ig, valamint szeptember 1-től december 13-ig munkanapokon. Az új menetrend egész ésszerűnek mondható, szinte minden igénynek megfelel, csak tudják majd tartani a menetrendet a vonatok.

A 2013-as menetrendben országszerte több vasútvonalon megállóhelyeket hagynak majd ki a vonatok, ez nálunk is így lesz. Hamarosan egyetlen egy vonat sem fog megállni Ócsai szőlők és Nagynyír megállóhelyeken.

Sajnos az alsó szakaszon közlekedő vonatok menetrendjén nem változtattak, így van, hogy 50 percet kell várni az átszállásnál.

A menetrend táblázat fejrovataiban találhatunk majd E betűket. Ez az elővárosi vonatot jelenti.

A teljes menetrend megtekinthető ITT.

Az országos menetrend PDF-ben letölthető ITT.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Írd le véleményedet a bejegyzésről!

Népszerű bejegyzések