Kiindulási állomás: Táborfalva


Több évtizede nincs Táborfalváról induló vagy addig közlekedő vonat, kivéve néhány vágányzári menetrendet. Úgy látszik, hogy a jövő évi menetrendben újra közlekedni fog ilyen  vonat. 






30-40 évvel ezelőtt megszokott volt, hogy több vonat végállomása Táborfalva volt. A jövő évi menetrendről annyit tudni, hogy egész nap ütemes lesz és mint írtam a Lajosmizse felől Ócsára és Gyálra bejáró diákok iskolába jutása megnehezedik, mert a vonatok vagy túl korán, vagy túl későn közlekednek a becsengetéshez képest. A kormány.hu-n megjelent közlemény szerint Táborfalváról is fog vonat indulni reggel Budapestre. Ez a vonat közlekedhetne az adott két vonat (2979, Lajosmizse ind. 5.42 és 2989, Lajosmizse ind. 6.42) között, körülbelül 6:18-as indulással, ezzel betömve az egy órás lyukat, hogy a diákok beérhessenek időbe az iskolába, de valószínűbbnek tartom, hogy a 2929 sz. személyvonatot fogják megcsonkítani és ezentúl Lajosmizse - Budapest-Nyugati helyett Táborfalva - Budapest-Nyugati viszonylatban fog közlekedni.

A hetvenes, nyolcvanas években több vonatnak is Táborfalva volt a végállomása. Olyan, ma már nem létező viszonylatok voltak, mint Táborfalva - Zugló; Táborfalva - Kőbánya alsó vagy Táborfalva - Kőbánya-Kispest.

Egyébként az alsó (Lajosmizse - Kecskemét) szakaszon változás sajnos nem lesz, legalábbis az egyik tervezetben változatlanul hagyták a 4 vonatot, így a menetrend úgy néz ki, hogy a Bz érkezése előtt 10 perccel indul el Lajosmizséről az elővárosi vonat, így aki tovább szeretne utazni, annak 50 percet kell várakoznia. Talán az alsó szakaszra is odafigyelnek majd és kijavítják ezt a nagy hibát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések