A 2020-as menetrend


Közzétették a 2019. december 15-től 2020. december 12-ig érvényes vasúti menetrendet.

Nyilvános a jövő évi menetrend a MÁV-Csoport honlapján

142 Budapest - Lajosmizse - Kecskemét vasútvonal

A vasútvonalon a korábbi menetrend lesz érvényben, változások nélkül. A fejlécből kikerültek a "kerékpár a vonaton a megjelölt helyen szállítható (korlátozott férőhely)" és a "kerekesszékkel történő utazásra alkalmas kocsi emelőberendezés nélkül" szolgáltatásokra vonatkozó jelek. Lehet, hogy búcsúzhatunk a Desiro motorvonatoktól?


140 Budapest - Cegléd - Szeged

Az évek óta megszokott ütemes menetrendet felborítják, ugyanis megjelennek majd a megállás nélkül közlekedő InterCity vonatok Szeged és Budapest között. Ezek a vonatok a két végállomás között sehol nem fognak megállni, ugyanakkor nem tisztán csak IC kocsikból állnak majd a szerelvények, hanem a most megszokott vegyes összeállítással, azaz a kijelölt kocsikra elegendő lesz a gyorsvonati pótjegy váltása. 

Előny, hogy Szeged és Budapest között ezeknél a vonatoknál 20 perccel rövidül majd a menetidő, hátrány azonban, hogy a köztes állomásokon így kevesebb vonat fog megállni. Az új, megállás nélkül közlekedő IC vonatok kiegészítéseként új, Kőbánya-Kispest - Kecskemét viszonylatú gyorsított személyvonatok fognak közlekedni, melyek csak Ferihegy, Cegléd és Nagykőrös állomásokon fognak megállni.

További újdonság lesz a tanítási időszakban vasárnaponként közlekedő televonat, amely csak Zugló, Kőbánya-Kispest és Kecskemét állomásokon fognak megállni.

150 Budapest - Kunszentmiklós-Tass - Kelebia

Az S25-ös, kunszentmiklósi vonatok új végállomása (újra) Kőbánya-Kispest lesz.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések