Chat142 - mizsebot

A mesterséges intelligenciát kérdeztem. Magyar nyelven tettem fel kérdéseket az OpenAl nevű cég ChatGPT nevű alkalmazásától a vonallal kapcsolatban, ugyanis kíváncsi voltam, hogy mit is tud ez a számomra még újfajta tudomány. 


Egy percig sem gondoltam, hogy hibátlanul fog válaszolni a kérdéseimre, de meggyőződésem volt, hogy a múltban történt dolgokról legalább félig helyes válaszokat fog adni. Tévedtem. Igyekeztem könnyű kérdéseket feltenni, de hajtott a kíváncsiság.

Az első kérdés: 

    Mikor épült a Budapest - Lajosmizse vasútvonal?

A válasz:

    A Budapest-Lajosmizse vasútvonal építése 1884-ben kezdődött és 1886-ban fejeződött be.

A válasz helytelen. A vasútvonal építése 1888-ban kezdődött és 1889-ben adták át.


A második kérdés:

Mikor adták át a Lajosmizse - Kecskemét vasútvonalat?

A válasz:

A Lajosmizse - Kecskemét vasútvonal átadása 2018. szeptember 10-én történt.

Ez a válasz is helytelen. A szakaszt 1905-ben adták át.



A harmadik kérdés:

Hányan élnek Lajosmizsén?

Erre a kérdésre már angolul érkezett a válasz, de ez sem volt helyes, ugyanis szerinte csak 5 673 fő él a településen, a Wikipédia szerint azonban 11 408-an. 



A negyedik kérdés:

Közlekedett valaha Siemens Desiro típusú motorvonat a lajosmizsei vasútvonalon?

A válasz:

Igen, a Siemens Desiro típusú motorvonatok közlekedtek a lajosmizsei vonalon. Az első ilyen vonatokat 2016-ban állították üzembe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-START közös projektje keretében. A vonatokat modernizálták és környezetbarátak, és azóta népszerűek a vonatutazók körében.


Öhm, szerintem nem kell kommentálnom :)



Az ötödik kérdés:

Mi az az ingavonat?

A válasz:

Az "ingavonat" az a kötött, tömör halmaz, amely összetett geometriai formákat alkot. Az ingavonat megadja azokat az irányokat, amelyek mentén a halmaz merev marad, és rugalmasan deformálhatók. Az ingavonatot felhasználják például hidak, tornyok és épületek tervezéséhez.



A hatodik kérdés:

Mikor járt katonavonat Táborfalván?

A válasz:

Sajnálom, de nem tudom pontosan, mikor járt katonavonat Táborfalván. Kérem, adja meg a kiegészítő információkat vagy a kapcsolódó eseményt, hogy segíthessek pontosabb választ adni.

Ha olvasná a blogomat, tudná :)



És végül, amire mindenki kíváncsi:

Mikor lesz felújítva a lajosmizsei vasútvonal?

A válasz:

Sajnálom, de ez a kérdés pontos válaszát nem tudom megadni. A Lajosmizsei vasútvonal felújításának időpontja több tényezőtől függ, mint például a költségvetés, a tervezési fázisok, az engedélyek megszerzése, a munkavégzésre szánt erőforrások stb. javaslom, hogy figyelje a híreket a téma kapcsán, vagy tájékozódjon az illetékes hatóságoknál a legfrissebb információkért.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések