Vonatok luxuskivitelben #1 - Golden Eagle Danube Express 2023 - Castles of Transylvania 1 [VIDEÓ]


A lajosmizsei vasútvonalon nem csak az általunk ismert unalmas, öreg, alacsony színvonalú vonatok közlekednek. Az igényes és kalandvágyó utazók számára 
exkluzív luxusvonatok közlekednek szerte Európában. A Golden Eagle Luxury Trains Danube Express vonatainak útjai közül több is áthalad vasútvonalunkon. Milliós utazás első osztályon.


Még 2019-ben jött az ötlet, hogy külön sorozatot indítok az erre közlekedő luxusvonatokról. Az első bejegyzést 2020-ra terveztem, de a koronavírus miatt két-két, a vonalunkon áthaladó utazást töröltek 2020-ban és 2021-ben.


A tavalyi évben a szezon újraindult. 2022 októberében két luxusvonat is közlekedett a lajosmizsei vonalon. Elsőként egy 9, majd egy 12 kocsiból álló szerelvény.

Az idei évben az első luxusturista vonat május 13-án, szombat reggel érte el a 142-es vasútvonalat Kecskemét felől, hogy utolsó állomásként Lajosmizsére invitálja az utazóközönséget.

Az étkezőkocsi. 
Fotó: www.goldeneagleluxurytrains.com

A 7 napos út kiindulópontja Isztambul volt. Első éjszaka a résztvevőket az ötcsillagos Four Seasons Sultanahmet hotelben szállásolták el, ahol megismerkedhettek leendő utastársaikkal. Másnap, egy egésznapos városnézést követően szálltak fel a 13 kocsiból álló, guruló luxusszállodára. A harmadik nap reggelén az ablakból kitekintve csodálhatták meg a gyönyörű kilátást, miközben az 1308 méter magas Sipka-szoroson haladtak át. Az első állomás Veliko Tarnovo volt. Bulgária egykori fővárosában egy egész napos barangolásra volt lehetőség.

Egy Superior Deluxe hálókocsi belülről. Az őszi útra, egy főre az egész kabint 22 495 dollárért foglalhatjuk le.
Ez mai árfolyamon 7 millió 758 ezer Forint.
Fotó: www.goldeneagleluxurytrains.com


A negyedik nap reggelén érkezett meg a vonat Sinaia állomásra, hogy az utasok megtekinthessék a neoreneszánsz stílusú Peles-kastélyt, melyet még I. Károly román király építetett 1873-1914 között. Az ebédet a vonaton tálalták, majd délután elérték a harmadik állomást, Brassót, hogy a vacsorát a Törcsvári kastélyban fogyaszthassák el.

A Deluxe hálókabinban akár már 10 695 dollárért is utazhatunk, amely
mai árfolyamon 3 millió 641 ezer Forint.
Fotó: www.goldeneagleluxurytrains.com


Az ötödik nap délelőtt Segesváron, délután Nagyszebenben tekintették meg a főbb látnivalókat a kalandvágyók. Hatodik nap reggelén, 8:00 után érkezett meg a szerelvény Kecskemét vasútállomásra. A délelőtti városnézést követően a vonat tovább haladt Lajosmizsére, ahonnan busszal szállították az utasokat a Tanyacsárdába. 

Tóth Szabolcs fotóján Kecskemét-Máriaváros és Miklóstelep között halad a luxusvonat.


Az utasokat magyaros ételekkel és pusztai lovasbemutatóval várták. Ebéd után a Nosztalgia Tanyacsárda megállóhelyen szállhattak vissza az utasok a szerelvénybe, amely egészen a Nyugati pályaudvarig közlekedett tovább.

Örkény állomásról jár ki a mellékvonali gyorsvonat".
Fotó: Béki Tamás



Ócsán az ÉPFA vágány mellett halad a 13 kocsis szerelvény.
Fotó: Láber Attila






Indexkép: Lovas Gábor fotója jól szemlélteti a vonat hosszúságát. A 13 kocsis szerelvény hosszabb volt, mint Pestszentimre vasútállomás vonatfogadó vágányai.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések