FMK, permetező- és katonavonat a mizsein

Beköszöntött a tavasz, s vele együtt már-már kötelező jelleggel a különféle menetek a 142-es vasútvonalon. A gyomirtó vonat mellett egy újabb katonavonat is közlekedett felénk az FMK után.

Múlt csütörtökön felépítmény mérőkocsi közlekedett 22999 vonatszámmal Kecskeméttől Lajosmizsén és Kőbánya-Kispesten át Rákos állomásra, pénteken pedig egy katonavonat Kecskeméttől Táborfalváig.

A mérőkocsi Pestszentimrén. Fotó: Lovas Gábor

A betyárkórók, mezei zsurlók és csillagpázsitok nálunk labdába már nem rúgnak, ugyanis szerda reggel elindult Ferencvárosból a gyomirtó vonat, hogy végigpermetezze a lajosmizsei vonalat,  megelőzve a gyomnövények elterjedését a pályán.


Gyálon halad a permetezővonat. Fotó: Béki Tamás




Dabason, az Öregországútnál halad a gyomirtó. Fotó: Láber Attila



Ugyanezen a napon indultak haza Hajdúhadházára azok a katonák, akik Táborfalván gyakorlatoztak az elmúlt időszakban. A szerelvényben a katonai járműveket szállító tehervagonok mellett gyorsvonati fülkés kocsik is voltak sorozva, amelyekben a katonák utaztak. Legutóbb 2020 februárjában járt a vonalon ilyen típusú kocsi.

Táborfalva-Fenyves rakodó felől halad a több, mint 300 méter hosszú szerelvény. Fotó: Láber Attila




Táborfalvára halad be a katonavonat. Fotó: Láber Attila




Ménteleknél. Fotó: Láber Attila





Sok autós a mai napig nem veszi tudomásul, hogy az iparvágányon bármikor lehet kiszolgálás, ezért olykor bunkó módon, szabálytalanul, úgy parkolnak le a közút mellett, hogy a járművük belóg az űrszelvénybe. Nem is olyan rég a katonavonat elhaladását akadályozta egy személygépkocsi, ezért azt kézi erővel kellett odébb tenni, hogy a többszáz méteres szerelvény tovább tudjon közlekedni. Az eset azt eredményezte, hogy a Tarcsay úton megállni tilos táblákat helyeztek el Táborfalván.

Ne légy bamba, tartsd be a KRESZ-t, mert mások szívják meg miattad! Köszönjük! - Szolgálati közlemény vége -





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések