Szólj bele a 2024-es vasúti menetrendbe!

Július 5-től 21-ig lehet véleményeket, javaslatokat küldeni a jövő évi vasúti menetrendről.

A menetrend-tervezet.vpe.hu oldalon vasútvonalanként lehet megírni, hogy milyen menetrendi módosításokkal lehetne utasvonzóbb a vasút. 

A változásokat a jelenlegi infrastruktúrákra tervezik, így nem érdemes azt írni, hogy újítsák fel a vasútvonalat.

Néhány, saját javaslat a lajosmizsei vasútvonalat illetően:

2958 sz. (Nyugatiból 22:33-kor induló) személyvonat 5 perccel későbbi közlekedtetése, hogy Kőbánya-Kispesten a Szolnokról érkező személyvonatról át lehessen szállni. 

2968 sz. (Nyugatiból 23:33-kor induló) személyvonat 5 perccel későbbi közlekedtetése, hogy Kőbánya-Kispesten az utolsó Szolnokról érkező személyvonatról át lehessen szállni.

32762 sz. (Táborfalváról 6:52-kor induló) személyvonat 20-30 perccel korábbi közlekedtetése, hogy Kecskemétre be lehessen járni dolgozni, tanulni. Az oktatási intézmények többségében 7:30-kor vagy 7:45-kor kezdődik az első óra. A 7:42-es érkezés ezért is késő.

Ehhez egy 17:00 körül induló, legalább Lajosmizséig közlekedő személyvonatra is szükség lenne, hogy az utasok haza is tudjanak jutni.

Újragondolni az alsó szakasz menetrendjét úgy, hogy az a térség igényeit kiszolgálja.

Lehetőség szerint napközben több Budapest – Kecskemét személyvonat bevezetése munkanapokon is, de legalább a 2931 sz. személyvonatot Kecskemétről indítani 20:04 körül, ugyanis jelenleg Dabasra az utolsó eljutási lehetőség autóbusszal is 18:00.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések