Akadályokba ütközött a gyalogos átkelőhely létesítése Táborfalván

Táborfalva Önkormányzata még a tavalyi évben kezdeményezte, hogy egy gyalogos átkelőhely létesüljön a sorompónál a helyiek számára. Az egyik oldalról a támogatás adott volt, a másikról azonban nem.

“Sajnos, egyelőre áll a gyalogos átkelő kiépítése a vasúti átjáró mellett. Hiába az Önkormányzat és a MÁV minden erőfeszítése, a Magyar Közút nem adja ki az engedélyeket, így egyelőre nem indulhat meg az építés. A tervek elkészültek, a MÁV szegedi telephelyén ott várakoznak az átjáró már legyártott elemei.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az összes akadály, ami hátráltatja az engedélyek kiadását, elháruljon és az építkezés minél előbb elkezdődhessen.

Addig is kérjük a Tisztelt Lakosság megértését!”

Adta hírül Nagy Andrásné Táborfalva polgármestere a Táborfalvai Mozaik szeptemberi számában.

Aki jártas Táborfalván, az tudja, hogy nagy szüksége van a helyieknek erre az átjáróra. Jelenleg nincs olyan pont a településen, ahol biztonságosan keresztezni lehetne a vágányokat. Legtöbben az érintett Kossuth Lajos utcai átjárón kelnek át, azonban az egyre nagyobb autós forgalom mellett (a szerintem egyébként sem túl széles úton) ez gyakran balesetveszélyes. Sokan az állomás öt vágányán botorkálnak át gyalog, biciklit húzva, tolva, emelve, szatyrokat, babakocsikat cipelve, hogy elkerüljék az autós forgalmat (és persze, hogy levágják az utat). A helyzetet tetézi, ha a vasútállomásra hosszú tehervonat, vagy nagyobb mennyiségű katonai szállítmány érkezik. Nem egyszer voltam szemtanúja, hogy a teherkocsik között átbújva közlekedtek az emberek, ami megint csak tilos és életveszélyes!  A vasút részéről minden készen áll, már csak a közúton a sor.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések