Kora reggel és késő este Pestről

Elég nagy valószínűséggel decembertől az első vonat a Nyugatiból 5.18-kor fog kigördülni Lajosmizse felé, az utolsó pedig 23.18-kor. Ez egy pozitív változás, hiszen sokan hiányolták ezt a két járatot az évek során, bár nem valószínű, hogy tolongani fognak az emberek, mint a reggeli fél hetes vonaton, de kis mértékű igény van rá és ha már elővárosi vonal, akkor épp itt az ideje, hogy legyen nekünk is ilyen korai illetve késői vonatunk Pestről.



Múlt héten leírtam, hogy hogyan is képzelem el a jövőévi menetrendet és nagy valószínűséggel egy nagyon hasonló menetrend fog éltbe lépni december 9-én. Több, mint egy év csúszással, de Gyál és Inárcs-Kakucs állomások átépítése befejeződött, ami egy nagy előrelépést jelentett a vasútvonal számára, hiszen így egy kedvezőbb menetrendet lehetett készíteni. Decembertől ugyanis nem Pestszentimrén, Ócsán, Dabason és Táborfalván fognak keresztezni a vonatok, hanem Gyálon, Inárcs-Kakucson és Örkényen, ezen kívül még sok érdekességgel találkozhatunk majd az új menetrendben. Mint mindennek, ennek is meglesz a hátránya, de ezt majd máskor vesézem ki. 
Jelenleg az első vonat Pestről Lajosmizsére 8.18-kor fut be (Fotó: I<@c$@)
5:18
Jól hangzik. Jó magam már rég várom azt a pillanatot, hogy bevezessék ezt a járatot. Sok települést Volánbusszal nem lehet ilyen korán megközelíteni, így biztos vagyok benne, hogy örülni fognak az utasok, főleg azok akik előző este buliztak Pesten és szeretnének mihamarabb hazajutni. Persze mint mindig ez a járat is leginkább a felsőpakonyiaknak és az ócsaiaknak fog kedvezni, előbbinél azért, mert nincs Volánbusz utóbbinál pedig azért, mert az első busz Pestről hétköznap 6.00-kor indul, hétvégén pedig 7.15-kor. Inárcson már kevésbé versenyképes a járat a Volánnal szemben, mert az első busz Pestről 5.30-kor indul. Dabason és attól lefele is hasonló a helyzet. Az első busz Pestről Dabason és Lajosmizsén át Kecskemétre 5.40-kor indul. 

23:18
Akik 22 óráig dolgoznak Pesten nem biztos, hogy elérik a 22.18-ast, ezért is lesz jó a 23.18-as. Ennek a járatnak Volánbuszos versenytársa nem lesz. Egyik településre sem közlekedik busz a fővárosból este fél tizenegy után, sőt van ahová az utolsó busz Pestről 21.15-kor indul munkanapokon. Hétvégén például Ócsára az utolsó busz Pestről 20.45-kor indul.
Desiro érkezik Táborfalvára késő este. Vajon hányan fognak leszállni a hajnali 1-kor befutó vonatról? (Fotó: Radixxx)
Összegezve decembertől több településről is sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz eljutni vonattal Pestre, mint Volánnal, bár több helyen menetidőben még a busz lesz a nyerő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések