Megtisztították Inárcs-Kakucs állomást

Folytatódott ma a MÁV Csoport "Tisztán robogjunk!" elnevezésű kampánya, amely során vasútállomásokat és vasúti kocsikat tisztítanak meg önkéntes vasutasok. Ezúttal Inárcs-Kakucs vasútállomás összegraffitizett falfelületét tisztították meg.




A MÁV a "Tisztán robogjunk!" kampánya keretében előre meghatározott helyszíneken úgynevezett „antigraffiti kommandót” vet be, MÁV-os munkavállalók önkéntes közreműködésével valamint az együttműködő partner, az Ifotech Clean Kft. szakszerű segítségével. A kampány célja, hogy a vasút graffitivel szennyezett területeit tisztává varázsoljuk, továbbá felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vonatok és vasútállomások tisztasága csak közös erővel őrizhető meg.

Az illegális falfirkák eltávolításához - a festékek vegyi összetétele miatt - speciális eszközökre és tisztítószerekre van szükség. A nehezen takarítható, graffitivel elcsúfított valamint megrongált vonatok, utasforgalmi és vasútüzemi területek állapota, nemcsak az utasok komfortérzetét csökkenti, hanem sokakat távol is tart az utazástól. A kocsi- és az ingatlanok szennyezése jelentős presztízsveszteséget jelent a vasúttársaságoknak, és az eltakarítás komoly anyagi és emberi erőforrásokat emészt fel. A folyamat megállítása és visszafordítása érdekében – a „Tisztán robogjunk!” kampány keretében - a MÁV Csoport tagjai újra és újra meghirdetik graffitimentesítési akciójukat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések