3. számú menetrend módosítás


Augusztus 26-án életbe lép a harmadik számú menetrend módosítás. A lajosmizsei vasútvonalon változás nem lesz, de a csatlakozó vonalakon igen.

Kőbánya-Kispest - Kelenföld

Kőbánya-Kispestről munkanapokon új járat fog indulni 7:15-kor Kelenföldre. Így munkanapokon reggel az alábbi indulásokkal lesznek elérhetőek Ferencváros és Kelenföld állomások:
  • 5:27
  • 5:57
  • 6:27
  • 6:57
  • 7:15
  • 7:27
  • 7:57
Budapest - Szeged

Tanítási időszakban pénteken és vasárnap egy-egy, kevesebb megállással közlekedő IC-vel bővül a menetrend. 
A hetek utolsó tanítási napjain (pénteken) a Nyugati pályaudvarról 19:28-kor fog indulni a Szent Gellért InterCity, ami csak Zugló, Kőbánya-Kispest és Kecskemét állomásokon áll meg. (Ez lehetne akár InterCityRapid is.)
Az első indulás napja: szeptember 6.

KISOKOS
Az InterCityRapid vonatok 2001. június 10-től 2006. december 9-ig közlekedtek kezdetben Budapest-Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között, melyek csak Debrecenben álltak meg. Később Budapest-Keleti pályaudvar - Miskolc-Tiszai pályaudvar valamint Budapest-Keleti pályaudvar és Pécs között közlekedtek, melyek sehol nem álltak meg a két végállomás között. A kocsik magasabb komfortfokozatúak voltak, mint a sima InterCity kocsik, az első osztályon utazók pedig alapszolgáltatásként egy kávét, teát vagy üdítőt kaptak.

A hetek első iskolai előadási napját megelőző napon (vasárnap) jön fel ennek a vonatnak a párja, ami Szeged vasútállomásról 17:12-kor fog indulni és 19:27-kor fog érkezni a Nyugatiba.
Az első indulás napja: szeptember 8.

A menetrendi lábjegyzetet nézve ezek az új vonatok már csak tisztán IC kocsikkal fognak közlekedni, gyorsvonati rész nem lesz rajtuk.

Szentes - Budapest

Megszűnik a vasárnaponként közlekedő Szentes - Budapest-Nyugati viszonylatú sebesvonat, ezzel végleg megszűnik a közvetlen vasúti összeköttetés Szentes és Budapest között.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések