Rövidebb szerelvények [4K! videó]


Ahogy azt már korábban is írtam, a nyári menetrend bevezetésével már hétvégén is közlekednek a mozdonyos vonatok a vonalon. Igen ám, de az összes vonat hossza lerövidült.

Június 20-án beindult a nyári menetrend, melynek főszereplője a Balaton. A villamosítatlan északi partra pedig kellenek a már egyre jobban lelakott Desiro motorvonatok. Természetesen a lajosmizsei vasútvonalról vonják el ezeket, ezért hétfőtől munkanapokon az eddigi 8 helyett csak 6 egység Desiro van a 142-esen. Ennek következménye az, hogy reggel az összes Desirós vonat csak egy egységből áll. Jó hering partit!

A korábban 2 egységből álló Desirós vonatok már csak szólóban közlekednek.

Ott van a két csörgős inga. Azokból is kisoroztak 1-1 kocsit, így már csak 4 kocsisak a szerelvények. Elvileg a nyáron megszokott csökkenő utasforgalomra hivatkozik a vasúttársaság.


A fecskés szerelvényünk is rövidebb lett egy kocsival, ráadásul azt még meg is fordították, így a vezérlőkocsi Lajosmizse felé néz:


Apropó. A következő képen látható 103-as vezérlőkocsi fővizsgája július  18-án lejár. A pletykák szerint ez lesz az a szerencsés vezérlő, ami az olajzöld színű, retró festést fogja kapni. Debütálása egyes források szerint a Balaton északi partján lesz július 4-én, szombaton. Bár én inkább  a július 31 - augusztus 2 között megrendezésre kerülő retró hétvégére tippelek. Hogy a vonatpótlást követően fogunk-e még találkozni vele a lajosmizsei vasútvonalon, azt még nem tudni.  

Hernádról indul a már csak 4 kocsis inga

Kőbánya-Kispestre érkezik a lajosmizsei csörgős inga még 5 kocsival.

A június 20-tól érvényes (nem hivatalos) vonatösszeállításokat a blog vonatösszeállítások oldalán tudjátok megnézni.

Íme egy videó a 103-as vezérlőről, amikor még 5 kocsival közlekedett tolva. Iratkozz fel a blog YouTube csatornájára és nézd a lajosmizsei vonatokat 4K minőségben:


A képekért köszönet Bakos Andrásnak és Láber Attilának.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések