Elindulunk, vagy nem?


Jó párszor megfordult nekem és mások fejében is ez a kérdés ma reggel a vonaton, miközben Pest felé döcögtünk. Inárcs-Kakucsig csak annyi volt a legnagyobb problémám, hogy a szemembe süt a nap, de utána...

Miután elindultunk Inárcsról valahol félúton elkezdett lassulni (az így is 40-el döcögő) vonat, majd megálltunk a semmi közepén. Úgy gondolom, hogy a mizsei vonal utasai keményen megedződtek az évek során, hozzá szoktak a késésekhez, műszaki hibákhoz, így ezen már senki sem lepődött meg. Miután feltűnt, hogy több mint 5 perce állunk, elkezdett gyanús lenni a dolog. Több mint 10 perce állhattunk, mikor a mozdonyvezető hátra ment a mozdonyhoz, ott ügyködött valamit, majd vissza jött és kb 25 perc szünet után elindultunk. Kb 2 métert mentünk, mikor újra megálltunk.  Szerencsére rövid idő után újra elindultunk Ócsai szőlők felé, de borzalmasan lassan. Szerintem a maximum sebesség, amit elértünk az a 25 km/h volt. Az első nehezén már túl voltunk. A 9 km hosszú Inárcs - Ócsa szakaszt, az átlagos 14 perc helyett 45 perc alatt tettük meg.

Kökin vol idő lefotózni a mozdonyt.

Ezek után elgondolkodik az ember azon, hogy a vonat fel jut-e még ma Pestre. A leszállók leszálltak, a felszállók felszálltak, az utascsere megvolt, a vonat tömve. Várunk, várunk,  várunk és még mindig várunk. Végül jött a kalauz hölgy s közölte velünk, hogy a mozdony körbejár, ezért csak 20-25 perc múlva indulunk tovább. Többen leszálltak cigizni, kávézni. Ekkor már közel 50 perc késésben voltunk és már kezdtek elhangzani azok a mondatok, hogy "Legközelebb busszal megyek..." " Öregek ezek a mozdonyok...". Miután körbejárt a Csörgő, berobogott Pest felől a szerelvényvonat, ami 8:31-kor indul Nyugatiba. Az emberek találgattak, kérdezősködtek, hogy melyik vonat fog előbb indulni. Senki nem tudott semmi pontosat mondani, arról is volt szó, hogy lehet át kell szállni a másik vonatra, de végül 70 perc késéssel elindultunk Ócsáról.

Tájékoztatás a Nyugatiban

7:55 helyett 9:07-kor befutottunk Kőbánya-Kispestre, ahol ismét perceket álltunk. Amikor jött a zónázó vonat Ceglédről, az "megelőzött" minket. Sokan át is szálltak. Ahogy leszálltam a Nyugatiban, mentem igazolást kérni, mivel a programot, ahová igyekeztem már lekéstem.

Persze a többi vonaton utazók is ráfáztak. Pestről az első vonat Lajosmizsére 30, a második vonat 82 percet, a harmadik már csak 10 percet késett. Ez az egész elvileg vezérlési hiba miatt történt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések