Fecske kocsik - Szolgáltatásfejlesztés a MÁV-START-nál

Ma délelőtt mutatták be a Keleti pályaudvaron az újonnan felújított, fecske névre hallgató vasúti kocsikat. A kocsik valójában régiek, csupán kisebb felújításon estek át. Az év végéig összesen 30 járműt újítanak fel.




Az elővárosi vasútvonalakon leggyakrabban közlekedő kocsitípus a Posta Bhv. Ezeket a kocsikat még a 70-es években építették (Bhv), majd a 2000-es évek elején újították fel (ezeknek a beceneve a Posta Bhv). Jelenleg az oldalukon lévő piros csíkról lehet felismerni őket. Idén újra felújítják ezeket a kocsikat (Fecske Bhv), amik új világítást, az ablakok speciális hővédő és zajcsökkentő fóliát kapnak, az ülések kopásálló szövettel lesznek ellátva és zárt rendszerű WC-ket alakítanak ki bennük.

A felújított (Fecske) Posta Bhv belseje
Az elkövetkezendő egy-két évben több mint 300 elővárosi, távolsági és mellékvonali kocsikat újítanak fel 220 millió forintból. A felújított szerelvények először a Budapest - Újszász - Szolnok vasútvonalon fognak közlekedni, egy-két éven belül pedig remélhetőleg a lajosmizsei vasútvonalon is megjelennek majd ezek a kocsik.

Forrás: mav-start.hu

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Írd le véleményedet a bejegyzésről!

Népszerű bejegyzések