A 2014-2015-ös menetrend





Közzétették a jövő évi vasúti menetrendet a MÁV-Start oldalán. A lajosmizsei vasútvonalon a menetrendi szerkezet nem változik, viszont jönnek a viszonylatszámozások.






Megjelent a december 14-től érvényes 2014/2015-ös vasúti menetrend.

A legnagyobb változás, hogy bevezetik a viszonylatszámozást Budapest elővárosában. A Budapest és Lajosmizse között közlekedő személyvonatok S21-es jelzést kapnak, míg a Lajosmizse és Kecskemét között közlekedő vonatok az S210-est.

A viszonylatszámozások jelölése a menetrendben.
A menetrendben már nincsenek feltüntetve a 2 éve bezárt Ócsai szőlők és Nagynyír megállóhelyek, így a hangosbemondókban feltételezhetően az fog elhangzani, hogy "...minden állomáson és megállóhelyen megáll." Ez persze ne tévesszen meg senkit. Ócsai szőlők és Nagynyír megállóhelyek végleg megszűntek.

Az egyik délutáni személyvonat Budapest felé vasárnaponként - a Zajtáról érkező Hétmérföldes gyorsvonat miatt - Kőbánya-Kispest állomásról 6 perccel később indul tovább a Nyugati pályaudvarra, amely új vonatszámot is fog kapni. Hétfőtől szombatig a jelenlegi 2911 lesz, vasárnaponként 2991.
Vasárnaponként később érkezik a 2911 2991 a Nyugati pályaudvarra.

Apró változás az új menetrendben, hogy a vasútvonal alsó szakaszán közlekedő négy vonatnak új vonatszáma lesz. Az ezen a szakaszon közlekedő vonatok számát igen gyakran változtatják. Példának okáért: a Kecskemétről Lajosmizsére elsőként induló vonat száma volt már 2939, 2967 és most 32717 lesz.

2010-ben az első Kecskemétről induló Bz 2939-es számmal közlekedett, jövőre már 32717-tel fog.

Érdekesség, hogy az elővárosi vonatok közül háromnál nincs feltüntetve a kerékpárszállítás lehetőségét jelölő ikon. Ez vajon gyári hiba, vagy utalás a vonat összeállításra?





A menetrend letölthető PDF formátumban.
Forrás: MÁV-Start

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések