Továbbutazás a vagányzár ideje alatt







Ahogy azt korábban már írtam, 2014. november 6-ától 2014. november 13-ig vágányzári menetrend lesz érvényben a lajosmizsei vonalon. Akik Kőbánya-Kispesttől továbbutaznának a Nyugati felé, azoknak vagy a ceglédi vonatra kell átszállniuk, vagy városi közlekedéssel mennek tovább.





Akik vonattal kívánnak továbbutazni, azoknak a vágányzári menetrendbe szerkesztettem azoknak a ceglédi vonatoknak a menetrendjét, melyekre át lehet szállni a Nyugati felé és vissza.

A november 6-ai menetrend:





A november 7-től 13-ig érvényes menetrend:
Semmi sem garantálja, hogy a Nyugatiból 5.15-kor Albertirsáig közlekedő vonatot bevárja az 5.33-as mizsei, ezért, aki teheti, inkább a 4.53-as záhonyi személlyel menjen.







Akik a Nyugati pályaudvarig utaznának tovább, választhatják a vonatot, vagy az M3-as metrót;

azok, akik Zuglóig mennének, megvárhatják a következő ceglédi vonatot, vagy elmetróznak a Népligetig, majd átszállnak az 1-es villamosra;

végül azok, akik Kőbánya alsó megállóhelyig utaznának, választhatják a vonatot vagy a 151-es autóbuszt, melyre egyébként ideiglenesen a Sibrik Mikós felüljáró felújítása miatt áthelyezett megállóban, a Bartók Béla utcában szállhatnak fel.

A menetrenden jól látható, hogy az utasok a megszokottól akár 12-23 perccel később érhetik el az úti céljukat, ezért érdemes előre megtervezni az utazást erre a hétre, ha kell, menjen egyel korábbi vonattal.

Az esetleges változások, késések miatt érdemes jobban odafigyelni a hangos- és vizuális utastájékoztatásokra.

További változás a vágányzár ideje alatt, hogy a a G43, azaz a Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között közlekedő gyorsított személyvonatok csak Kelenföld állomásig közlekednek.

Forrás:
MÁV-Start közlemény
100-as Budapest - Cegléd - Szolnok vonal menetrendje november 7-től 13-ig
A G43 menetrendje november 7-től 13-ig

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések