A 38. hét történései

Igen tartalmas hete volt a 142-es vasútvonalnak. Kaptunk hideget és meleget egyaránt. Összefoglaló a káosztól a felújításig.

2020. 09. 14.

- Hétfőn üzemkezdetre a megszokottól jóval kevesebb szerelvény állt forgalomba a vonalon. Ennek eredményeként több reggeli vonat is csak szóló Desiróból volt kiállítva ezen felül az Ócsáról 6:25-kor induló vonatot le is mondták. Délután sem volt rózsásabb a helyzet. A Nyugatiból 17:18-kor induló vonat csak egy szóló Desiróból állt, így az már a Nyugatiban ki lett tömve. Mindez csupán azért, mert ettől a naptól kezdve tervezetten egy mozdonyos vonattal kevesebb lett beosztva hozzánk.

A Nyugati pályaudvarról 17:18-kor induló lajosmizsei vonat hétfőn. Az első komolyabb következménye annak, hogy elvitték tőlünk a retro ingát. (Kép: Fb: 100a csoport)

+ Ugyanezen a napon megkezdődött Kecskemét-Máriaváros állomás felújítása. A régi peront elkezdték feltúrni . A munkálatokat így még a csillagászati nyár vége előtt megkezdték. :)

2020.09.15.

- Keddre nem sokkal javult a helyzet. Igaz két ingavonat már közlekedett a vonalon, de ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a kellő kapacitással fussanak a vonatok. Délután a 16:18-as vonatra jutott szóló Desiro. A vonat természetesen már a Nyugatiban megtelt. Több üzenetet is kaptam, hogy annyira tele volt a vonat, hogy nem volt levegő, főleg, hogy az utasok egymás arcába lihegtek. A vasúttársaság mentesítő autóbuszt indított Kőbánya-Kispesttől Ócsáig. Lényegében megismétlődött a tavalyi címlapsztori.

A 16:18-as vonat kedden. A zsúfolt vonaton az utasok alig pár centiméterre voltak egymástól.

2020.09.16.

+ Szerda délután egy Unimog mutatta meg magát Örkény vasútállomáson az utazóközönségnek.

Ha érdekel, hogy hogyan néz ki munka közben egy Unimog, nézd meg a blog YouTube csatornáján.


+
Szintén szerda délután állt vissza forgalomban a retro inga, amely a Nyugati pályaudvarról 16:18-kor indult el Lajosmizsére. Mindenki felfért. 

2020. 09.17.

+ Csütörtökön az Indóház kérdésére a vasúttársaság közölte, hogy mostantól már mindhárom ingavonat dolgozni fog a vonalon. Igaz a harmadik csak délután fordul egyet. A reggeli vonatokat kellő mennyiségű Desiróval ki tudják adni.

2020.09.18.

1 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat a Vasutasok Szakszervezete: Már egy hónapja keresi a rendőrség azt a férfit, aki még augusztus 14-én este az egyik lajosmizsei vonaton megtámadta a jegyvizsgálót. 

Az elkövető körülbelül 25 éves, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, kerek arcú, haja rövid, fekete, szeme sötétbarna, hangja mély, jobb fülében karika fülbevaló van. 

2020.09.19-20.

Hétvégén készült a 142-es képkockák második része. Ha kíváncsi vagy, hogy most miről pletykálnak a vonatok, keresd a blogon keddtől.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések