Járatritkítás?
















Egyre többet hallani az új személyszállítási törvényről, például, hogy áprilisban leállhat a vonatok tizede, vagy, hogy eltolódnak a mozdony beszerzések időpontja, de arról is lehetett hallani, hogy egy vasútvonalon legfeljebb három vonat fog közlekedni naponta.



Áprilisban új menetrendre kell számítani, amelyben járatritkításokkal szembesülhetünk, ugyanis spórolás céljából az M41-es dízelmozdonyok által vontatott (rövidebb) szerelvényeket, Bzmot típusú motorvonattal kívánják helyettesíteni. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, valahonnan motorvonatokat kell szerezni, ez pedig csak úgy érhető el, ha valahonnan elvesszük, ami járatok megszűnésével jár.




Eleinte azt olvashattuk, hogy az elővárosi vonalakhoz (Budapest-Lajosmizse) nem nyúlnak, viszont a napokban már megjelentek olyan cikkek, miszerint egy vonalon legfeljebb 3 vonat közlekedését biztosítják egy nap, ami az összes, még a fővonalakra is érvényes. Persze ezen felül, ahol az igény meg van rá, több járat fog közlekedni. Tehát elképzelhető, hogy áprilisban járatritkítás lesz a lajosmizsei vonalon, de a biztosat csak akkor tudjuk meg, mikor megjelenik az új menetrend.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések