Szentimre Expressz - Gyermeknapi nosztalgiavonat

Pestszentimre városközpont Európai Uniós támogatással történő megújulása és Gyermeknap alkalmából nosztalgiavonat közlekedett Pestszentimre állomásra. A Szentimre Expressz vonat 9:58-kor gördült ki a Nyugati pályaudvar 10. vágányáról.












A első és másodosztályú párnás illetve a harmadosztályú, fapados kocsikból álló vonatot a 109.109-es pályaszámú gőzmozdony húzta. A vonat, miután megérkezett Pestszentimre állomásra, egészen a visszaindulásig kiállítási tárgyként megtekinthető volt bárki számára. Így az emberek körbejárhatták a korhű személykocsikat.


Pestszentimre állomás várótermében megtekinthető volt a lajosmizsei vasútvonal 120 éves történetének kiállítása, ahol vásárolni lehetett emléklapokat, emléktárgyakat, kiadványokat, kitűzőket.
























A városközpontban számos program várta az érdeklődőket. Gyermeknap keretén belül például: Ugrálóvár, csúszda, arcfestés, tűzoltó- rendőrségi bemutató, kisállat simogató.

Egyébként a menetrend szerinti vonatközlekedés nem ment zökkenőmentesen a mai napon. A Nyugatiból 8:18-kor induló személyvonat (Desiro 024) szolgálatképtelenség miatt csak Táborfalváig közlekedett, ezért a Lajosmizséről 10:42-kor induló vonat kimaradt.

A nosztalgiavonatról készült összes képet a blog Facebook oldalán nézhetik meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések