Éjszakai Csörgőzés


Várhatóan a vágányzár végéig, azaz augusztus 5-ig találkozhatunk Csörgős vonattal a mizsei vonalon, de nem csúcsidőben, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

Az elmúlt napokban a Nyugatiból 23:31-kor induló vonat mindig mozdonyos volt, ami 2:45-kor indult vissza Lajosmizséről. Az iho.hu-n megjelenet bejegyzés szerint a MÁV törekszik arra, hogy csúcsidőben alkalmazza ezt a szerelvényt, azonban ez a vágányzár óta nem sikerült. 


Az utolsó vonat Lajosmizsére Táborfalva határában

Egyik éjszaka lencsevégre szerettem volna kapni, hogy tényleg csak az éjszakai járatokon közlekedik mozdonyos szerelvény. Táborfalva határában, korom sötétben, halálfélelem közepette vártam a vonatot. Fejem felett denevérek repkedtek, a közelben hatalmas mezei nyulak szaladgáltak, ezernyi tücsök ciripelt, a távolból pedig a helyi kutyák ugatása hallatszott. Egészen addig, amíg el nem haladt a Csörgős vonat. A hangja mindent lenyomott.

Az első vonat Lajosmizséről Zuglóban

A MÁV-Start az Indexnek küldött válaszában azt írta, hogy már vizsgálják, mely járatokra tudnák bevetni a nagyobb befogadóképességű, mozdonyos vonatokra augusztus 5 után. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések