Kőbányai kitekintő


Szombaton megkezdődött a több, mint kéthetes vágányzár Kőbányán, ami miatt a mizsei vonatok végállomása újra Kőbánya-Kispest lett. Ez idő alatt  fontos pályakarbantartási munkálatokat fognak elvégezni, valamint Kőbánya alsó és Zugló megállóhelyek nagyobb volumenű felújítási munkálatai is megkezdődnek.


Tegnap vágányzári menetrend lépett életbe többek között a lajosmizsei vasútvonalon, mert Kőbánya-Kispest és Kőbánya-Teher állomások között pályafelújítási munkálatokat végeznek. A Nyugati pályaudvar irányú vágányt kizárták a forgalomból, így ezen a szakaszon egy vágányon közlekednek a vonatok. Ezen irányú vágányban sín- és kitérőcseréket fognak végezni, hogy felszámolhassák a  40-es, 60-as sebességkorlátozásokat és visszaállíthassák a pályát eredeti, 80 km/h-s állapotára. A mizsei vonatok közül csak a hajnali első vonat közlekedik a Nyugati pályaudvarig, onnan pedig csak az utolsó járat indul. Az összes többi vonat végállomása Kőbánya-Kispest.

Lejárat a "régi" lajosmizsei vonatok
vágányaihoz.
A kijelzőn jól látható, hogy amelyik vonat  óra 24-kor
érkezik, az fordul vissza óra 33-kor.










Szóló Desiro Kőbánya-Kispest egyetlen
villamosítatlan vágányán
S21-es személyvonat indul Lajosmizsére Kőbánya-Kispest
 11.vágányáról












A lajosmizsei vonatoknak a vágányzári menetrendben 9 perc tartózkodásuk van Kőbánya-Kispesten, azaz amelyik vonat óra 24-kor érkezik, az indul vissza óra 33-kor (legalábbis hétvégén biztos). Amennyiben bármilyen okból kifolyólag akár 4-5 perc késéssel érkezik be a vonat Kökire, nagy valószínűséggel már nem fog tudni időben visszaindulni (akárcsak tegnap...).

Sebesvonat indul Záhonyba Kőbánya-Kispest 5. vágányáról

A vágányzár miatt a záhonyi sebesvonatoknak is Kőbánya-Kispest lett a végállomása. A Szeged és Nyíregyháza felé közlekedő InterCity vonatok továbbra is a Nyugati pályaudvarról indulnak, de az eredeti menetrendtől eltérő időben. A munkanapokon közlekedő, azaz minden második monori személyvonatok ideiglenes végállomása Kelenföld lett.


Kőbánya alsó


Kőbánya alsó peronjáról levezető lépcső
Kőbánya alsó belváros irányú "A" vágányának peronját elkerítették, a vágányt kizárták a forgalomból. A vonatokra mindkét irányban a kifelé irányú "B" vágányról lehet fel- és leszállni. 

"A több ütemben megvalósuló munkálatok várhatóan az év végéig tartanak; az első ütemben a felvételi épület homlokzatburkolatát bontják, továbbá statikai vizsgálatokat végeznek az acél peronoszlopoknál. A második ütemben – várhatóan júliusban és augusztusban – a perontető korrózióvédelmére kerül sor, illetve a peronburkolat és a lépcső karbantartását is elvégzik. A homlokzatburkolat bontási munkálatai után – a statikai vizsgálatok eredményének függvényében készült tervek alapján – a felvételi épület karbantartása is megvalósulhat várhatóan idén. De nemcsak az állomás újul meg, hanem az állomási pályaszakasz karbantartását is elvégzik őszig. " - MÁVCSOPORT

     








Zugló


Zugló vasúti megállóhelyen még nem kezdődtek meg a munkálatok.  A vasúttársaság közleménye szerint azonban még az idén nekilátnak egy nagyobb karbantartásnak.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések